Prima mea macara

Ai aflat din articolele anterioare, cum am intrat in acest domeniu, al macaralelor turn .

Dupa o perioada de timp am infiintat firma Macarale SRL, cu obiect de activitate

Macarale SRL Prima macara

Prima mea macara

principal ” montarea si inchirierea macaralelor turn”. Foarte frumos, doar ca nu aveam in proprietate nici o macara,  pentru a avea ce sa inchiriez.

Toata ziua studiam anunturile de vanzare din acest domeniu, cautand un chilipir, deoarece nu dispuneam decat de o suma destul de mica. Dupa vreo trei luni, aflu de un faliment iminent al unei firme de constructii din Bucuresti, firma ce avea in dotare o macara turn Liebherr perfecta atat ca si caracteristici cat si ca stare tehnica.

Dupa o negociere serioasa, iata-ma proprietar al primei macarale. Imediat am dat de veste ca inchiriez macaraua si am inceput organizarea demontarii  acesteia si a transportului la Sibiu.

Norocul incepatorului!

Am gasit o varianta de inchiriere a macaralei in Sinaia, unde incepuse constructia anexei Hotelului International. Am semnat contractul cu numarul 1!

Dupa cateva zile am reusit sa programez atat automacaraua pentru demontare cat si cele doua camioane necesare transportului.

Inainte de demontare, am studiat documentatia tehnica a macaralei, care era tot in limba germana, am priceput modul de lucru si am inceput demontarea. Totul a mers perfect pana la ultima manevra macaraua era aproape pliata, mai avea cam doi metri inaltime, cand ceva s-a intamplat.

Am vazut ca creste viteza de coborare si desi oprisem din telecomanda motorul electric ce comanda coborarea, macaraua a continuat sa cada proptindu-se in pamant cu o bufnitura zdravana.

Dupa un minut de spaima si consternare, deoarece nu intelegeam ce s-a intamplat, am trecut la evaluarea pagubelor: Un tirant strambat serios, o rola de teflon sparta, un geam de la cabina tandari.

Nu parea prea mult avariata, dar in nici un caz nu mai puteam merge cu ea la Sinaia ci trebuia sa o duc la Sibiu, pentru reparatii.

Am inteles pana la urma, ca avarierea macaralei, s-a produs din cauza ca nu intelesesem in totalitate instructiunile de demontare scrise in limba germana, iar analogia cu celelalte macarale, pe care le cunosteam nu a fost suficienta.

O lectie cam scumpa pentru mine, din toate punctele de vedere. Atat financiar, deoarece cresteau mult costurile de transport si de reparatie, dar si deznadejdea care m-a cuprins cand m-am vazut cu macaraua la pamant, nu a fost de neglijat.

Macarale SRL -Prima macara


Macaraua stransa, inainte de manevra fatala.

Pana am incarcat macaraua in camioane si pana am convins soferul camionului sa schimbam destinatia, aproape s-a facut miezul noptii Soferul se plangea ca este foarte obosit, deoarece abia se intorsese de la o cursa de Constanta, dar in fine am plecat spre Sibiu.

Cum a decurs drumul, si cum am ajuns cu macaraua la primul client, iti voi spune in urmatorul articol.

Despre Adrian

RSVTI, RSL-IR, RSL-IMSP, RTS, RADTP, RADTE.
Acest articol a fost publicat în informatii și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.