Formulare

De aici poti descarca modele de contracte, formulare, P.V., etc

Modele documente autorizare anuala manevranti:

Comanda  catre CNCIR

15 răspunsuri la Formulare

 1. Marcu spune:

  Frumos , util , real.Mi-a facut placere parcurgerea sit-ului.
  Daca imi permiteti , am sa va mai vizitez.
  Multumesc.

 2. Adrian T. spune:

  Se mai trece scadenta de verificare pe macaralele pivotante ?
  As vrea sa stiu ptr. ca in R1-2010 NU ,mai spune nimic [ referitor la scadenta VTU ] , pe stalp am doar Nr. de fabricatie , anul de fabricatie si sarcina maxima ] .
  Cu respect ,
  Adrian T.

 3. Adrian spune:

  Ai dreptate Adrian, in R1-2010 nu mai apare obligativitatea trecerii scadentei pe macara.
  In concluzie, daca doresti o treci, ca nu zice nimeni nimic, daca nu doresti nu o treci.

 4. Rares spune:

  Buna ziua am o intrebare daca se poate.Am facut cursul de stivuitorist, am dat ex si l am luat si cei de la munca nu vor sa imi dea carnetul.cum as putea intra eu in posesia carnetului?

 5. Cristian spune:

  Draga Rares, dupa parerea mea problema ar putea fi legata de urmatoarele aspecte:
  a) exista un contract intre tine si cei la care muncesti, care sa prevada conditiile privind scolarizarea ta (ex.: cine plateste cursul de specializare incusiv examenul de absolvire si autorizare ISCIR, eventual un angajament al tau de a munci la ei o perioada precisa de timp) sau nu?,
  b) daca tu ai platit toate costurile legate de scolarizare si autorizare ISCIR atunci ar trebui sa ti se dea tie autorizatia emisa de ISCIR pe numele tau.
  Cu bine, Cristian . 21.10.2012.

 6. Adrian spune:

  Corect raspuns Cristian.
  Mai ai o varianta mai neortodoxa. 🙂 mai ales daca ai plecat de la firma ce retine carnetul.
  Fa o cerere la ISCIR sa iti elibereze un duplicat.

  • Cristian spune:

   Primul meu raspuns a tinut cont de faptul ca in tara noastra ( membra UE) nu se pot face asfel de abuzuri. Dar, draga Adrian, am intalnit astfel de cazuri, cel mai adesea la sudori.
   Cu bine . Cristian, 22.10.2012 ora 12,35,

 7. sebi spune:

  as vrea sa ma informati cine are dreptul de a testa fochistii dintr-o scoala ,centrala fiind de 110 kw pentru ca a venit un mascarici care pretinde ca este de la iscir si poate autoriza fochistii,ba mai mult ii si testeaza si decide daca sunt compatibili sau nu,domnul in cauza a zugravit scoala si nu cred ca este de datoria sa sa testeze personalul de la cazane si sa autorizeze centrala

 8. Lucian spune:

  Buna ziua,
  As dori sa intreb daca pentru personalul auxiliar de deservire – manevrant pentru mecanisme de ridicat ( vinciuri , trolii, palane), categorisiti in PT CR 8 – 2009, art.2 tabel 2 . poz. 4, este necesara instruirea lor si ca legatori de sarcina, desi aceeasi PT tabel 2 poz. 1 face referire la legatori de sarcina pentru macarale. In cazul meu manevrantii au nevoie sa lege si sarcini la aceste mecanisme de ridicat ( Sn <= 1 t ).

 9. ionut spune:

  Buna seara.
  Am intrat pe acest site din cauza ca am nevoie sa ma ajutati cu niste sfaturi ,pareri etc referitor la problema mea daca se poate si daca aveti habar.
  In luna octombrie 2012 am sustinut examen pt autorizatia de stivuitorist .Am trecut cu bine de examen ,dar faptul ca nici pana la momentul asta n-am intrat in posesia autorizatiei din cauza angajatorului ,pt ca vezi mi-a platit cursurile ,dar intre timp eu am plecat de la firma respectiva .La noul loc de munca profezez ca stivuitorist si am mare nevoie de autorizatie.M-am interesat ulterior la iscir daca sunt in baza de date si sunt in baza de date nationala afland chiar si nr de autorizatie si serie.CE SA FAC CUM SA PROCEDEZ SA INTRU IN POSESIA AUTORIZATIEI DACA FOSTUL ANGAJATOR NU VREA SA-MI DEA AUTORIZATIA CARE E PE NUMELE MEU.
  Răspunde
  ionut says:
  22 februarie 2013 at 20:10
  completez ca nu am contract de plata pt atestat la fostul angajator si daca pot presta pe stivuitor in conditiile care daca in caz den control eu stiu seria si nr autorizatiei mele .
  Răspunde

 10. Adrian spune:

  Ionut, ai citit postarile de mai sus? Sa mai discutat acest subiect.
  Iti recomand sa mergi la ISCIR-ul din zona ta, care ti-a eliberat autorizatia si sa ceri un duplicat al acesteia. Ai grija daca ai semnat un contract sau anexa la contract cu fostul angajator, ce clauze are contractul in cazul in care ei au platit scolarizarea si apoi ai intrerupt relatiile de munca.

 11. ionut spune:

  multumesc pt raspuns dar nu am un contract contracost pt scolarizare…nelamurirea mea era daca pot presta pe stivuitor daca stiu seria si nr de autorizatie pana cand voi rezolva cu duplicatul.banuiesc ca in caz de control iscir ma vor gasi in baza de date nationala a iscir-ului.

 12. Stefy spune:

  Buna am si eu o intrebare. ! lucrez de 3 ani pe excavator si akum vreau k sa imi fac un atestat pt asa ceva cine ma poate ajuta va rog..!

  • Adrian spune:

   pentru meseria de excavatorist nu ai nevoie de autorizare ISCIR. Doar daca lucrezi pe un utilaj multifunctional, si in afara de cupa de excavator folosesti lame de stivuitor sau carlig de macara, atunci ai nevoie de autorizare ca stivuitorist, respectiv macaragiu.

   –––––––––––––––––––
   Am oprit postarea intrebarilor pe aceasta pagina.
   Folositi doar pagina Intrebari-Raspunsuri

Comentariile sunt închise.