Eu sunt Adrian Miclăuș, sunt din Sibiu si activez in zona de activitate a ISCIR, din anul 2.000.
Sunt specializat pe instalatii de ridicat, deoarece firma mea, Macarale SRL vinde si inchiriaza macarale turn. In prezent avem in jur de 20 de macarale turn, unele autoridicatoare, dar si turnuri cu inaltimi pana la 61m, fara ancorare de cladire.
Cea mai mare realizare a mea, este Programul Informatic ExpertRSVTI, singurul program informatic din tara, special gandit pentru a usura munca RSVTI-stilor si a coordonatorilor acestora. Daca gasesti detalii despre program sau sa testezi gratuit programul timp de 3 luni, gasesti pe www.expertrsvti.ro
Prin cealalta firma a mea, Madis Serv SRL, efectuam proiecte de montaj si expertize tehnice la instalatii de ridicat.
In timpul liber, am scris in ultimii 6 ani, articole de specialitate pe acest blog, dar si in seria de reviste BIT – editate de Asociatia ASPIR.
Pentru cei care se aboneaza gratuit la acest blog, am trimis periodic e-mailuri in care am subliniat toate noutatile din domeniul ISCIR, inclusiv comunicatele postate pe site-urile ISCIR si ale CNCIR.
Am infiintat Comunitatea RSVTI-stilor pe Facebook, o platforma de intrajutorare a membrilor, unde orice intrebare din acest domeniu isi gaseste raspunsul, prin bunavointa membrilor cu experienta.
Te invit sa te alaturi comunitatii noastre prin abonarea gratuita la acest blog, iar daca esti RSVTI-st prin inscrierea in Comunitatea RSVTI-stilor, de pe Facebook.
Bravo, Adrian ! La cat mai multe postari video iti doresc, te descurci foarte bine, astept acele interviuri de care ai vorbit .
MUUULT SUUCES ,ADRIAN si felicitari sincere pentru munca ta pe blog. Imi place ideea de forum si discutii libere,chiar daca sunt departe de acest domeniu .
Multumesc pentru sfaturi si idei .
Foarte bine, Adrian.
Va trebui sa urmezi un sfat dat de Allan Pease -” nu spune nimanui ca ai emotii si nimeni nu v-a observa ca ai”.
Viitoarele interviuri vor fi foarte reusite.
Mult succes
Felicitari, Adrian!
„O imagine face cat o mie de cuvinte!”
Ai facut o treaba foarte buna! Spor!
Buna Seara,
pentru interviul cel pregatesti ar fi interesat sa aflam daca se urmareste inchiderea ISCIR si patrunderea altor societati acreditate pe piata in domeniu, vezi TUV sau altele.
cu stima si mult succes.
ISCIR in nici un caz. Cred ca te referi la CNCIR, avand in vedere propunerea de liberalizare a pietei conform CR2 – prescriptia care ar consfinti acest lucru.
E o idee buna de intrebare, si o sa o folosesc.
Multumesc,
Buldoexcavatoarele se autorizeaza de catre I.S.C.I.R.?
Multumesc frumos,
Doar daca au furci de stivuitor.
Daca au doar cupe, atunci nu se autorizeaza.
Felicitari Adrian ,
Atat pentru filmulet cat si pentru ideea de interviu.
Editat de Admin
Domnul Adrian,
In activitatea pe care am desfasurat-o pina acum 7 ani era ( si mai este ) o vorba: „Decit sa muncesti degeaba, mai bine sa stai degeaba”. Asta ca o completare la motto-ul acestui site si la acei RSVTI-isti care presteaza aceasta activitate, dar nu au si bani mai multi.
O intrebare pentru cei din varful ISCIR-ului: Pentru autorizarea unei firme/persoane juridice ca RSVTI, pretul este: 24 ore normate pentru control dosar X 100lei/ora = 2400 RON. Nu este cam mult in bani si mai ales nu este alocat un timp enorm de mare pentru a verifica acest dosar? Zic asta pentru ca, o firma avind activitate pe acest domeniu, aduce bani si ISCIR-ului ( autorizari, verificari periodice samd) si statului, iar daca nu are activitate, nu cistiga nici firma, nici ISCIR si nici statul. Pentru o firma mica si la inceput de drum, 2400 RON plus cheltuielile de scolarizare/autorizare si angajare peroanele fizice RSVTI inseamna mult.
Acum ceva timp imi sugerati sa dau bonus activitatea de RSVTI pe linga cea de SSM, idee pe care eu nu o agreez pentru ca, acel angajator are o persona care este disponibil si se ocupa de cele doua aspecte permanent. Avantaj de ambele parti!
Cu stima!
Buna ziua, as dori sa stiu cat costa autorizarea unui srl de catre ISCIR pentru PIF,VTP,SERVICE-REPARARE,INSTALARE-MONTARE a centralelor termice sub 70 kw si daca se poate autoriza o persoana fizica ,ca sa presteze serviciile mentionate.
Va multumesc,o zi buna!
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: am solicitarea sa reautorizez ISCIR recipiente care transporta lichide sub perna de gaz ( perna de gaz este azot iar lichidul este pentru stins incendii FM 200 ) cu volum de peste 180 litii iar presiunea de 25 bar. Eu sunt RSL – IP dar PT C5/ 2003 ma obliga la 150 litii volum. De ce prescripitie pot sa ma folosesc si daca as putea sa le reautorizez.
Va multumesc mult,
Adrian
Domnule Adrian. Nu reusesc sa postez intrebarea pe Intrebari si Raspunsuri. Va rog sa ma ajutati.
Am citit si eu, din nou, prescriptia C5 (eu sunt specializat pe instalatii de ridicat) si se pare ca nu se incadreaza acolo.
Am citit si prescriptia C4/2010 si este posibil sa poti incadra aici recipientii butelii, desi la art.6 q scrie ca nu se aplica recipientelor pentru stins incendii. Aici fiind cazul transportului acestor lichide nu cred ca se aplica restrictia de la Art. 6q.
Recomandarea mea este sa contactezi CNCIR-ul pentru reautorizarea acestor recipiente. Mai mult ca sigur e de competenta lor, nu a RSVTI-ului.
Imi face o placere deosebita sa intru in aceasta „comunitate”. Am inceput relatia cu ISCIR Teritorial Bacau, ca responsabil cu supravegherea IMSP – IR, din vremea Decretului 587/73. La Sibiu am avut o placuta relatie cu fostul IPROCHIM iar la Fagaras cu specialistii IUC (fostul).
Va admir initiativa. O zi frumoasa!
Ioan
Multumesc Ioan. Ma bucur ca ne-ai descoperit si ca ni te-ai alaturat
Buna ziua domnule Miclaus Adrian si felicitari pentru aceasta mare realizare de a creea un asemenea blog util celor ca noi cei care lucreaza in domeniul ISCIR . Am o rugaminte la dvs. sunt unul din cei 600 de persoane ce s-au inscris pe blogul dvs. dar care din pacate nu ma mai pot loga in contul pe care l-am creeat acum ceva luni bune , poate din cauza faptului ca nu am intrat de cateva luni de la creearea acelui cont nu ma mai pot loga acum . De cateva saptamani am promit un comunicat de la dvs. pe adresa de mail , comunicat care venea ca o completare la legea 64/2008 republicata cu referire la CODUL PENAL . In acel comunicat primit de la dvs. la articolul 22 se face referire la acele fapte care reprezinta infractiune in cam toate domeniile ISCIR . Eu am citit legea 64/2008 mai exact la capitolul VI art. 22 infractiuni si contraventii acolo de unde s-a copiat acel articol din documentul trimis de dvs. numai ca ati uitat sa specificati ca acele fapte care se savarsesc la acel articol face referire doar in domeniul NUCLEAR . Va rog sa ma clarificati deoarece ma aflu intr-o mare confuzie si nu mai inteleg nimic . Daca legislatia este confuza va rog respectuos aratati-mi unde e greseala in comunicatul dvs. sau in acel comunicat. Va multumesc anticipat .
Buna ziua,
Multumesc pentru aprecieri.
In prezent numarul abonatilor la acest blog a depasit 1500, si multumesc tuturor celor care „ma suporta” 🙂 in continuare.
Comunicatul pe care vi l-am adus la cunostinta a fost emis de ISCIR, cu scopul de a ne aduce la cunostinta modificarea Legii 64.
Legea 64 a fost modificata de Parlament (Nu de ISCIR) si a fost publicata in M.O.
Dupa cum v-am scris si la postarea din rubrica Intrebari-raspunsuri, parerea mea este ca nu a fost o gresala scoaterea cuvantului „nuclear” din text ci s-a produs extinderea domeniului in care se considera infractiune efectualrea lucrarilor fara autorizatie, ca o consecinta a modificarii Codului Penal.
Personal nu am citit Codul Penal si Legea complementara sa vad cum au influentat acestea Legea 64.
Nu am studii juridice si ca inginer mecanic implicat in domenii reglementate de ISCIR, stiu doar ca am datoria sa respect Legea 64, chiar daca a fost publicata cu greseli sau inadvertente.
Buna ziua ! As dori sa stiu .daca la folosirea TRANSPALETEI ELECTRICE este nevoie de autorizatie ?sau simplu fapt ca semnezi o hartie ai dreptul sa manevrezi acest utilaj ! Cazul depozitelor Kaufland .la poarta semnezi un formular si esti obligat sa descarci singur ,manevrezi rampa egalizatoare si ,,,dai cu transpaleta care de mutlte ori se mai opreste ,,,,, Multumesc!
Folosirea transpaletei electrice se face doar de manevranti autorizati de catre RSVTI, in urma unui program de instruire si a unui examen.
Este interzisa folosirea transpaletei (chiar si a celei hidraulice actionate manual) de catre persoane neautorizate. Rampa egalizatoare nu intra sub incidenta ISCIR.
Daca transpaleta are si functie de stivuire, atunci manevrarea se face de catre stivuitoristi autorizati de ISCIR.
Va multumesc frumos pentru accept.
Domnule Adrian Miclaus,as dori daca sunteti amabil ,sa ma indrumati ce sa fac pt a obtine o copie dupa autorizatia de macaragiu.Am fost autorizata in anul 1988 de iscir-Ploiesti,eu fiind din Dambovita,firma care m-a calificat numindu-se elsid.Am lucrat din 1987-2009autorizatia mea a ramas la iscir Ploiesti.Acum cei de acolo s-au mutat o parte la Brasov ,o parte la Bucuresti.Ce pot face ca sa intru in posesia unui duplicat chiar daca nu mai este valabil,mentionez ca am certificatul de calificare dar nu stiu ce nr are autorizatia mea si nici copie nu am.Va rog din suflet indrumati-ma cesa fac,unde lucrez trebuie sa fac dovada ca am fost autorizata.
Nu prea pot sa va ajut, imi pare rau. Adresati-va inspectorului ISCIR din punctul zonal Ploiesti:
Str. Cuza Voda, Nr. 8
Romania, tel 0344 802 740, 0344 802 740
Ar trebui sa va spuna daca va pot gasi in evidente si sa va elibereze un duplicat.
Buna ziua domnule Adrian Miclaus ,as dori si eu o informație in sensul ca : as avea nevoie de un operator RADTP ,pentru a-mi aviza o reparație ( modernizare ) Ascensor.
Multimedia anticipat
Buna ziua,
Se pot oferi si alti colegi, eu va trimit pe e-mail privat, numarul de tel al unui RADTP de-al meu.
Domnule Adrian Miclaus va felicit pentru blogul realizat . Mult succes in continuare.
Multumesc. Sper sa gasiti aici informatii interesante.
Stimate Domnule inginer Miclaus,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema.
As dori sa fac o expertiza tehnica extrajudiciara in blocul in care locuiesc ( care dispune de o centrala termica proprie). La cine ma pot adresa pentru aceasta intentie.
Va multumesc anticipat.
Dan Gheorghitescu.
Ia lagatura cu dl. Mihailescu – (0740) 194 675.
Am cont pe acest blog, dar nu reusesc sa ma loghez. Tel 0746232302
Daca nu ai reusit pana acum , incearca sa resetezi parola.
Ma bucur nespus de existenta acestei asociatii,care sper sa degenereze intr-un corp al expertilor ISCIR,de genul CECAR al economistilor,care sa ne fie de folos.Pe moment eu sunt in drum spre Bucuresti pentru a participa la examenul de maine 28.06,sectiunea RVT.Ce bine-ar fi sa ne putem consulta toti viitorii colegi pentru a ne sprijini reciproc,dar cum sa dai unii de altii cand suntem de la firme diferite si venim din spatii geografice diverse.Ne lega lista.. Eu sunt unul doar..Sandu, 0749 14 08 69,pot ajuta colegii cu eventuale sfaturi,cazare la Bucuresti etc si am nevoie de SR-En uri care nu se gasesc free.. stiu timpul ne preseaza dar daca totusi.Cu respect,ing Ghitea Sandu
Sandu, bun venit.
De cateva saptamani, nea-m intalnit pe facebooc in grupul Comunitatea RSVTI-stilor.
Acolo comunicarea este mult mai usoara si mai rapida.
Adrian
Motto mai frumos: Rada baba, Baba rada
Draga Adrian, regret sa constat ca se adevereste cea ce am sustinut in urma cu 5 ani, operator RSVTI devine o activitate in care intra din ce in ce mai multe persoane fortate de imprejurari, cunostiintele practice despre utilaje/instalatii sunt zero, si la fel ca si pe site ASCIR-lui, majoritatea intreaba lucruri pe care le pot afla CITIND prescriptiile tehnice.Dar nu aceasta este cea mai mare problema, adevarata problema este ca nu inteleg ce citesc in aceste prescriptii, pentru multi a fi operator ISCIR inseamna a colabora cu ISCIR-ul sau CNCIR-ul. Cuvantul SUPRAVEGHERE necesita cunostinte minime despre modul in care un utilaj functioneaza, ce elemente de uzura verifici conform unui program asumat, necesita un punct de vedere (doar esti reprezentantul BENEFICIARULUI) in relatia cu agentul economic de service, relativ la necesitatea inlocuirii sau efectuarea unei reparatii. Pentru toti colegii care fac parte din aceasta comunitate, nu dormiti linistiti pentru ca ati copiat de undeva o PROCEDURA in baza careia ati obtinut autorizatia, in caz de accident , va rebui sa dovediti ca aceasta includea elemente specifice de control tocmai pentru a preveni accidentul. Adica pentru fiecare punct din obligatiile RSVTI -lui, trebuie sa aveti cate un document care sa ateste efectuarea obligatiei….ex. verificarea la trei luni a dispozitivelor de siguranta. Sa auzim numai de bine
Draga domnule ing. Adrian,
Iertandu-mi va rog indrazneala, fiind chiar la inceputul activitatii de RSVTI si neavand momentan timpul de a aprofunda prescriptiile tehnice care reglementeaza aceasta activitate, va rog respectuos sa ma ajutati in urmatoarea problema:
Am un CIM de la inceputul lunii mai pe functia de RSVTI la o firma de constructii care are in dotare 5 instalatii aflate sub incidenta ISCIR – 2 stivuitoare si 3 automacarale. Fiind chiar la inceputul acestei activitati (am absolvit cursul de RSVTI cu o luna inainte), am intampinat greutati de la inceput.
Firma a desfasurat activitati de constructii in zona Sibiu, utilajele fiind autorizate/ inregistrate de Inspectia Teritoriala ISCIR Sibiu.
Dupa ce am semnat CIM cu firma de constructii am intocmit decizia angajatorului prin care eram numit ca RSVTI si am solicitat sa mi se prezinte evidenta instalațiilor din domeniul ISCIR pentru a o comunica la IT ISCIR Bucuresti.
Am intocmit adresa catre IT ISCIR Bucuresti anexand Evidența centralizata a instalațiilor din domeniul ISCIR, Copie dupa decizia administratorului si copie dupa autorizatia ISCIR a RSVTI (a mea).
Le-am prezentat la IT ISCIR Bucuresti si persoana de la registratura, uitandu-se pe Evidența centralizata a instalațiilor din domeniul ISCIR a observat ca din cele 5 utilaje 4 erau autorizate/ inregistrate de Inspectia Teritoriala ISCIR Sibiu si mi-a spus ca mai intai firma sa le inregistraze la IT ISCIR Bucuresti.
Apoi, doua dintre utulaje apar in conservare. Si pentru acestea trebuie expediata o adresa catre IT ISCIR Bucuresti.
Sincer m-am cam bloct deoarece, va spuneam mai sus, ca sunt chiar la inceput, dupa absolvirea cursului de 2 zile si nu prea ma descurc.
V-as fi foarte recunoscator daca m-ati indruma cum sa demarez activitatea, in paralel urmand sa aprofundez prescriptiile tehnice.
Am apelat la doua persoane autorizate ca RSVTI, cu vechime se pare, insa au fost foarte evazivi, considerand probabil ca le-as putea fi, in viitorii 20 de ani, un potential concurent…
Si niste modele de adresa catre ISCIR mi-ar fi de mare ajutor.
Va multumesc anticipat si inca o data imi cer scuze pentru indrazneala, dar am descoperit blogul dv. si m-am decis in cele din urma sa va contactez.
Buna ziua,
rog sa ma sprijiniti cu o informatie legata de dreptul RSVTI de a autoriza instalatile sub presiune. Am niste cabinete dentare, care au compresoare si recipienti sub presiune. Care este valoarea indicelui PxV pana la care pot sa autorizez eu ca RSVTI.st??? Multumesc!!!
Cu compresoarele nu ai treaba, doar cu recipientii sub presiune ai acestora.
P x V <= 200
PS: Fa-ti cont pe expertrsvti.ro si foloseste programul gratuit pentru 3 luni.
Acolo programul iti spune cine face supravegherea echipamentelor.
Va doresc mult succes!
Intrebare: un buldoexcavator cu care se sapa un sant pentru canalizare este necesar sau nu sa fie autorizat ISCIR? Multumesc
Asa se pare. Nu e nimic sigur.